Bemutatkozunk

Az Alföld déli részén, Bajától 28km-re, a Hercegszántói határátkelőtől 8km-re található Dávod község. A falu leginkább gyógyfürdőjéről nevezetes, mely különböző mozgásszervi betegségekben szenvedő embereknek ajánlanak, de hidegvizes úszómedence is van a fürdőben, valamint pancsoló a kicsiknek. A környezet mind tárgyi, mind természeti szépségekben gazdag. A Ferenc-csatorna a Duna holtágaként kis folyamként szeli ketté Dávodot és Püspökpusztát. A csatorna környezete igazán eredeti, horgászatra, csónakázásra hívogatja az ide látogatókat.

 

A falu szívében helyezkedik el a Pipacsos Pihenőház, amely egy 1830-ban épült eredeti nádtetős parasztház, 2004-ben lett felújítva megőrizve régi parasztos jellegét.

A házban vendégünk megtapasztalhatja a régi korokban élő emberek szokásait, pl. hogyan főztek, fűtöttek? Az épület eredeti szabadkéményes konyhája sajátos hangulatot kölcsönöz pihenésének, nyaralásának. Télen a forró kemencének dőlve kellemesen elbeszélgethet barátaival, családjával.

2 szoba áll a vendégek rendelkezésére, a férőhely max. 6+2 fõ. A konyha jól felszerelt, önellátásra alkalmas. A fürdőszoba zuhanykabinos, új építésű. Az udvar zárt, biztonságos, kisgyerekeseknek kimondottan alkalmas. Van homokozó, hinta, csúszda, kis játszóházikó.

Programlehetőségek: A település tágabb környezetében számos nemzetközi hírű kirándulóhely található: a Gemenci erdőség, a Kiskunsági Nemzeti Park, Ópusztaszer, dunai szigetek, múzeumok a közeli városokban ( Baja, Kalocsa, Pécs, Szeged, Kecskemét ).

A település közvetlen környezetében lehet nyáron fürdeni a gyógyfürdőben, horgászni, vadászni, kerékpározni, csónakázni, kajakozni. A szükséges eszközöket tudjuk kölcsönözni.

 

A ház falusi minősítése 3 napraforgó.

De ez mit is jelent?

A falusi turizmusnak van egy Országos Szövetség által szervezett formája, mely irányítja és minősíti a falusi magánszállásokat. Ez a minősítési rendszer bár nem kötelező, de ajánlott, hiszen a kedves vendégem így biztos lehet benne, hogy a minősítésnek megfelelő felszereltség a rendelkezésére áll.

A Pipacsos Pihenőház a 3 napraforgónak megfelelően a következő felszereltséggel rendelkezik :

A szobák száma 2

Az utca felöli régi nevén „ tiszta szobában „ 2 db régi , de felújított támlás ágy van elhelyezve. Az ajtó melletti sarokban egy alföldi búbos kemence helyezkedik el, melyet télen használunk, fűtésre és sütésre is.

A szobában még további bútorok: 1 db akasztós és polcos szekrény , 2db éjjeli szekrény,

1 asztal + 4 szék.

A szoba burkolata: modern antik laminált lap.

 

A ház másik szobájában 3 modern fenyő heverő található, 1 szekrény és 2 kis asztal, a burkolat szintén modern.

 

A két szoba között helyezkedik el a pitvar és a szabadkéményes konyha. Tulajdonképpen csak átjárónak használjuk, de régi stílusa , varázslatos hangulatot kölcsönöz a házikónak .

A szabadkémény viszont jól szemlélteti a régen élt emberek fűtési és főzési lehetőségeit, melyet leginkább télen tudunk élővé tenni.

A kis szobából vendégem tovább tud menni a ház hátsó részéhez, ahol van egy étkező, mely a régi kamrából lett kialakítva, valamint egy jól felszerelt konyha is kapcsolódik az étkezőhöz.

Ebből a térből tudunk bejutni a fürdőszobába is, ott egy zuhanyfülke, 1 mosdó + tükör áll a rendelkezésre. A wc a fürdőből nyílik , viszont a házhoz még egy wc tartozik , mely a ház legvégén található és az udvarból közelíthető meg.

Fontos még megjegyezni, hogy a fürdőt, konyhát az első szoba vendégei külön az udvarról is megtudják közelíteni, tehát nem kell a kis szobán keresztül menni.

 

A konyha felszereltsége:

12 főre számított evőeszköz, tányér, pohár készlet.

2db teflon, fazék készlet, tálaló készlet, tészta szűrő, fakanalak, merőkanalak, konzerv nyitó, reszelő, tálcák, teás készlet, kávés készlet, kenyérpirító, tea főző, kávé főző, víz forraló, mikro sütő, gáz tűzhely.

 

Bútorok: 1 asztal, 4 szék, felújított 1950-es évek stílusát idéző konyha, valamint 3 db-os modernebb fenyő szekrények.

A konyha használatához tartozik a kemence is. Igény szerint tudunk a kemencében való sütéshez eszközöket, cserép edényeket, agyagtálakat biztosítani.

 


 

A gyerekeknek homokozó és játszó házikó áll a rendelkezésére.

 

A kertben egy különleges kültéri étkező is a rendelkezésére áll.

 

Bográcsozó hely:

Információk időről-időre

Ha feliratkozik az ingyenes hírlevelünkre, akkor időnként egy-egy rövid levél erejéig informáljuk újdonságainkról, táborokról, mindazokról a dolgokról amelyek velünk- nálunk történnek.

A 2010. augusztusi kiállítás és bemutató rövid videórészlete

Néhány kép a galériából

2005_0603image0003 2003_01090038 2003_01100103 dscf3008 dscf3091 dscf3134

Kapcsolódó linkek: