Egy álom valósult meg!

,,Szürke volt a tetőn a nád, fedte máfél század baját

Búnak-bajnak nincs fedele, talán abba őszült bele.

De most piros lobogója, mintha belőle nőtt volna,

Kedves arcok gyűrűjében, így pirult ki örömében”

(Devecseri Gábor: Koszorúzás Petőfi szobránál, 1953 versrészlet)

Sirok Istvánné Varga Karolina vagyok a vendégház tulajdonosa és üzemben tartója.

18 éves koromig Dávodon éltem, ott töltöttem a gyermekkoromat, jelenleg Baján lakom a családommal. Bevallom az egyre gyorsabb városi élet számomra nem mindig kedves, talán ezért is kezdtem bele egy falusi tevékenységbe, amit minden esetben nagy odafigyeléssel, és szeretettel végeztem, s végzek mai is, nap mint nap.

Célom , hogy az idelátogató vendégek kicsit betekintést nyerhessenek a régi paraszti élet szépségeibe , egyszerűségébe . Eltölthessenek egy vagy több napot egy igazi eredeti falusi környezetben aktívan vagy csak nyugalomban.

A vendégház a szálló vendégek mellett az elmúlt 10 évben alkalmi jelleggel fogad kisebb csoportokat , kisiskolásokat, nyugdíjasokat, baráti társaságokat.

Több alkalommal helyi anyagokból , illetve saját gyűjteményből kiállítást rendeztem és úgynevezett nyitott portanapokat tartottam.

Vendégeim részére mindig akad valami érdekesség a kiállító termünkben,  ami visszarepít minket egy kicsit a múltba.

A programok kínálatában a paraszti világ tevékenységeit a kézműves szakmák bemutatását  általában előtérbe helyeztem, azonban 2011–től más programokat is tudunk szervezni :

pl. tűzzománc

2015-től mini lovas programot is beindítunk , lányom Sirok Regina lovas oktató is bekapcsolódik a Pipacsos ház munkájába.

 


A Pipacsos Pihenőházról szép számban talál régi és új fotókat is a ,,Galéria” menüpontunk alatt.

Hozzászólások zárolva.

Információk időről-időre

Ha feliratkozik az ingyenes hírlevelünkre, akkor időnként egy-egy rövid levél erejéig informáljuk újdonságainkról, táborokról, mindazokról a dolgokról amelyek velünk- nálunk történnek.

A 2010. augusztusi kiállítás és bemutató rövid videórészlete

Néhány kép a galériából

dscf4995 clip_image014 2006_03230151 2003_01090002 kep140 dscf4042

Kapcsolódó linkek: