Egy álom valósult meg!

,,Szürke volt a tetőn a nád, fedte máfél század baját Búnak-bajnak nincs fedele, talán abba őszült bele. De most piros lobogója, mintha belőle nőtt volna, Kedves arcok gyűrűjében, így pirult ki örömében" (Devecseri Gábor: Koszorúzás Petőfi szobránál, 1953 versrészlet) Sirok Istvánné Varga Karolina vagyok a vendégház tulajdonosa és üzemben tartója. 18 éves koromig Dávodon éltem, ott töltöttem a gyermekkoromat, jelenleg Baján lakom a családommal. Bevallom az egyre gyorsabb városi élet számomra nem mindig kedves, talán ezért is kezdtem bele egy falusi tevékenységbe, amit minden esetben nagy odafigyeléssel, és szeretettel végeztem, s végzek mai is, nap mint nap. Célom , hogy az idelátogató vendégek kicsit betekintést nyerhessenek a régi paraszti élet szépségeibe , egyszerűségébe . Eltölthessenek egy vagy több napot egy igazi eredeti falusi környezetben aktívan vagy csak nyugalomban. A vendégház a szálló vendégek mellett az elmúlt 10 évben alkalmi jelleggel fogad kisebb csoportokat , kisiskolásokat, nyugdíjasokat, baráti társaságokat. Több alkalommal helyi anyagokból , illetve saját gyűjteményből kiállítást rendeztem és úgynevezett nyitott portanapokat tartottam.

Vendégeim részére mindig akad valami érdekesség a kiállító termünkben,  ami visszarepít minket egy kicsit a múltba.

A programok kínálatában a paraszti világ tevékenységeit a kézműves szakmák bemutatását  általában előtérbe helyeztem, azonban 2011–től más programokat is tudunk szervezni : pl. tűzzománc 2015-től mini lovas programot is beindítunk , lányom Sirok Regina lovas oktató is bekapcsolódik a Pipacsos ház munkájába.  
A Pipacsos Pihenőházról szép számban talál régi és új fotókat is a ,,Galéria" menüpontunk alatt.

Hozzászólások zárolva.

Információk időről-időre

Ha feliratkozik az ingyenes hírlevelünkre, akkor időnként egy-egy rövid levél erejéig informáljuk újdonságainkról, táborokról, mindazokról a dolgokról amelyek velünk- nálunk történnek.

A 2010. augusztusi kiállítás és bemutató rövid videórészlete

Néhány kép a galériából

2005_0513image0005 2005_0603image0035 clip_image016 04 09 kep131

Kapcsolódó linkek: